over

schijnwerp

Sylvia en Victoire begeleiden deze bijeenkomsten. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat een teamopstelling op een luchtige en positieve wijze verloopt. Hierbij zijn wij to the point, helder en eerlijk. Victoire representeert op een geheel authentieke wijze personen en benoemt de neiging en beweging in het systeem. Sylvia ziet en benoemt onderliggende patronen zuiver en haarscherp en legt de verbanden bloot en zet de verandering in gang.

Wat verbindt Victoire en Sylvia met elkaar:

 • Onze resultaatgerichte ondernemersdrive;
 • De gezamenlijke achtergrond in ‘zorgland’;
 • Het intuïtief en energetisch zijn en voelen;
 • De ervaring als coach en therapeut;
 • We zijn nuchtere doorpakkers.

Samen

Wij bundelen onze krachten, waarbij we ons ieder bewust zijn van ons eigen groeiproces. In onze samenwerking leren wij om op elkaar vertrouwen, te leunen en in alle eerlijkheid te verbinden. Kortom; samen in de schijnwerper, trots zijn en te erkennen dat we hier goed in zijn!

De naam Schijnwerp aan het licht

Deze naam geeft precies aan wie we zijn, wat we doen en wat het teweeg brengt. Graag belichten wij onszelf door een fikse zelfreflectie. We belichten desgevraagd een ander. En in deze belichten we graag een systeem in zijn geheel. Als het gaat om de onderliggende dynamieken dan is er altijd een schaduw die achter iets verstopt zit. Door je licht daarop te schijnen, staat het in de spotlight. Zo zie je het probleem scherper en duidelijker. De dualiteit van alles, waar licht is, is donker!

Missie Schijnwerp

Door middel van systemisch werk ondersteunen wij medewerkers om inzicht te krijgen en zich verantwoordelijk te voelen voor hun eigen (werk)-proces en voor het organisatiebelang.

Visie Schijnwerp

We benoemen het proces op een hartelijke, onbevooroordeelde, kwetsbare en eerlijke manier. We geven inzicht in dat wat iedereen eigenlijk al ergens wist. Hierdoor brengen we blokkades aan het licht en erkennen we deze. Zo begint het herstel en nieuwe manier van werken, op weg naar verbetering en vernieuwing.

Onze kernwaarden

 • Krachtige kwetsbaarheid
 • Creativiteit
 • Eerlijkheid
 • In vrijheid verbinden
 • Verantwoordelijk voelen en zijn
 • Zichtbaar (durven) zijn
Victoire Thewesen

Victoire Thewesen (1975)

Na 25 jaar ervaring in zorg zowel op inhoud, coördinatie en training op kwaliteit en beleid, ben ik in 2016 gestart als zelfstandige teamcoach/leider/trainer in zorgorganisaties. Dit vanuit mijn drive om de zorg te verbeteren door o.a. medewerkers te ondersteunen in zelfbewust-ZIJN op hun eigen vitaliteit, motivatie, gedrag en de rol naar de client, belanghebbenden en de organisatie.

Ook richt ik mij op individuele hulpvragen als levensbronnencoach, met massagebehandelingen en als psychodynamisch therapeut i.o. Dit om persoonlijk inzicht, groei, gezondheid, verbinding, vrijheid en geluk te bevorderen.

Sylvia Vranken

Sylvia Vranken (1979)

Na mijn opleiding creatieve therapie startte ik als dagbestedingscoach in de zorg. Naast deze functie werkte ik als leidinggevende en projectleider. Vrij snel in 2001 werd ik ondernemer van BeneFits, iets dat ik nog steeds met veel voldoening doe. Eind 2017 kroop het bloed waar het niet gaan kan en startte ik mijn praktijk als creatief therapeut. Mijn interesse lag bij het helpen van mensen die hulpvragen hadden in de familiesfeer. Ik volgde de opleiding voor systemisch therapeut. Op dit moment behandel ik 3 dagen per week cliënten in mijn praktijk in Beek met o.a. familieopstellingen, EMDR en ACT. De kracht van mijn werkwijze is dat cliënten vaak zonder veel te praten hun hulpvragen aanpakken op een minder rationele en dieperliggende manier. Graag pas ik de levenservaring, opleidingservaring en ondernemerservaring toe om een mooi resultaat te bereiken.